Darter Klaasen veel te sterk voor Kist op PDC WK

Boris (borisz)

Het wereldkampioenschap darts van de PDC is begonnen. Op de openingsdag direct een clash tussen twee Nederlanders. Jelle Klaasen nam het op tegen Christian Kist. Klaasen strandde vorig jaar in de eerste ronde, Kist debuteert op het PDC WK. Het duel der Lakesidekampioenen werd gewonnen door Klaasen met 3-1.

Het was Kist die aan de partij mocht beginnen, maar het was Klaasen die de eerste leg pakte. In leg vier maakte Kist gelijk met een 136-finish, maar hij kon zijn set niet meer vasthouden. Een solide elfdarter van Klaasen zorgde ervoor dat hij de eerste set pakte.

In de tweede set stoomde The Cobra door naar 2-0 met een elf- en twaalfdarter. Kist kwam echter terug tot 2-2 en kreeg als eerste de kans om de set te pakken. Hij kreeg uiteindelijk vier kansen maar benutte deze niet. Klaasen kwam voor de tweede keer terug en gooide de leg wel uit en pakte de tweede set met 3-2.

Kist won nog wel de derde set, maar Klaasen gaf niets meer weg in set vier en won de partij. Klaasen kwam tot een gemiddelde van 96.97 en Kist noteerde 93.63. In de volgende ronde wacht voor de 30-jarige Klaasen Gary Anderson of een qualifier. 

Zo vierde Jelle Klaasen zijn overwinning (PRO SHOTS/Actionimages)
Zo vierde Jelle Klaasen zijn overwinning (PRO SHOTS/Actionimages)