Santambrogio betrapt op doping voor einde schorsing

heywoodu

De Italiaanse wielrenner Mauro Santambrogio heeft positief getest op het gebruik van testosteron, zo meldt de internationale wielerbond UCI donderdag. De test werd gedaan op een monster dat tijdens een zogenaamde out-of-competition controle op 22 oktober werd afgenomen.

De timing van het afgenomen monster is opvallend, want de 30-jarige Santambrogio was op dat moment nog geschorst vanwege zijn vorige vergrijp. Tijdens de Giro d'Italia van 2013, waarin hij een loodzware bergetappe won, werd hij betrapt op het gebruik van EPO. Zijn schorsing werd van vier jaar teruggebracht naar anderhalf jaar, doordat de Italiaan een verklaring aflegde bij de UCI, waarin hij onder meer schuld bekende.

De schorsing van Santambrogio liep daardoor op 2 november van dit jaar af. Een paar dagen eerder werd bekend dat hij in 2015 zou gaan rijden voor de continentale formatie Amore e Vita. De Italiaan heeft het recht om een contra-expertise aan te vragen, maar is voorlopig - opnieuw - geschorst. In 2010 en 2011 werd hij ook al genoemd in het Mantova-onderzoek naar de ploeg van Lampre, waar hij tot 2009 reed.