Pakistaanse bondscoach neemt excuses terug

Maarten (rubbereend)

De Pakistaanse bondscoach Sheikh Shahnaz heeft spijt van de excuses die hij heeft gemaakt na afloop van de gewonnen halve finale van de Champions Trophy tegen India (4-3). De hockeyspelers Muhammad Tousiq en Amjad Ali maakten na de wedstrijd obscene gebaren richting de aanhang van aartsrivaal India en werden daarvoor geschorst, waardoor ze de finale tegen Duitsland misliepen.

Die schorsing was onterecht, zegt Shahnaz nu tegen persbureau APP, terwijl hij eerder zijn excuses nog aanbod voor het gedrag van zijn spelers. Volgens hem hebben zij echter niets misdaan en hoort juichen nu eenmaal bij het spel. Hij vindt ook dat de schorsing ervoor heeft gezorgd dat Pakistan de Champions Trophy niet heeft gewonnen. "Wat er na de halve finale is gebeurd, zat natuurlijk nog in de hoofden van onze spelers tijdens de finale."

De politieke spanningen tussen India en Pakistan werden op het veld duidelijk zichtbaar. De Pakistaanse spelers daagden het publiek uit en Muhammad Tousiq stak zijn middelvinger op. Pakistan verloor de finale tegen Duitsland uiteindelijk met 2-0.