Bruma: "Mag het veld niet de schuld geven"

Redactie

Jeffrey Bruma kon na afloop van de topper tegen Feyenoord opgelucht ademhalen. De verdediger zat niet lekker in de wedstrijd, maar zag PSV in de slotfase toch de winst binnenhalen.

Bruma blunderde vreselijk bij de Rotterdamse openingstreffer. De verdediger leek een slappe inzet van Elvis Manu nog voor de lijn weg te kunnen werken, maar hij gleed uit en passeerde vervolgens met bal en al de doellijn. "Het was heel pijnlijk. Ik kon bijna niet bevatten dat het gebeurde. Zo’n goal mag niet vallen in een topwedstrijd", zei Bruma tegenover het aanwezige journaille.

Bruma baalde ontzettend en ging na afloop van het duel door het stof: "Ik heb in de kleedkamer de ploeg bedankt voor de winst en mijn excuses gemaakt", zei de mandekker, die het zanderige veld in het Philips Stadion niet als excuus wilde gebruiken. "Je mag het veld hiervan niet de schuld geven; dit was gewoon een onprofessionele fout."

In de eerste competitiehelft wist PSV, in tegenstelling tot vorig seizoen, te winnen van de grote concurrenten Ajax en Feyenoord. "Het is een groot verschil met vorig seizoen en dat geluk dwingen we in principe af. Het is toch een teken van veerkracht dat we blijven vechten. Iedereen was erop gebrand om te winnen. Toch moet het spel beter en dat moeten we wel bespreekbaar blijven maken."

Door de zege is PSV zeker van de 'wintertitel' en het gat met de Rotterdammers is nu twaalf punten. Bruma vindt dat de Eindhovenaren Feyenoord niet meer in de race mogen laten komen. "Ik wil niemand afschrijven voor de titel, maar dit verschil mogen we eigenlijk niet meer weggeven. Het is wel zaak voor ons om dan zaterdag ook van Go Ahead Eagles te winnen en er echt een heel mooie week van te maken."