App van Blendle dag lang te downloaden

Redactie

De onlinekiosk Blendle heeft nu ook een app. Het gaat om een proef. Mensen kunnen de applicatie Blendle Trending een dag lang installeren op hun iPhone, van donderdag 08.00 uur tot vrijdag 08.00 uur. Daarna verdwijnt Blendle Trending weer uit de App Store.

Na installatie kunnen mensen de app een tijdje gebruiken. "We willen eerst een kleine groep gebruikers die ons vertellen wat ze ervan vinden", laat Blendle-oprichter Alexander Klöpping weten. Blendle Trending laat gebruikers niet alle beschikbare nieuwsberichten zien, maar alleen de belangrijkste artikelen. "Dat is dus wat Blendle Trending is: een beperkt aantal artikelen die je vandaag gelezen moet hebben. Zodat je in de trein of in de rij bij de kassa meteen helemaal bij bent", aldus Klöpping.

Blendle bestaat sinds eind april. Gebruikers kunnen op de site artikelen uit tientallen Nederlandse en buitenlandse kranten en tijdschriften lezen. Ze betalen per artikel, en hoeven dus niet een heel blad te kopen. The New York Times Company en de Duitse uitgever Axel Springer maakten in oktober bekend dat ze 3 miljoen euro in het project investeren.

App van Blendle dag lang te downloaden
App van Blendle dag lang te downloaden (Foto: ANP)