Hoge boete voor League of Legends-team CLG

Danny (yamiown)

E-Sports wordt steeds professioneler. Dat geldt niet alleen voor kijkers, de manier hoe teams leven of het prijzengeld, maar ook voor de boetes. Riot Games, maker van League of Legends, wil zorgen dat teams niets onregelementairs doen en als dat dan toch gebeurt, dan volgt er een boete. In het geval van team Counter Logic Gaming eentje van tienduizend dollar.

CLG heeft interesse in William 'Scarra' Li en vroeg in het geheim dan ook aan hem of hij interesse had om coach te worden. Scarra staat echter nog onder contract bij Dignitas, een ander Noord-Amerikaans team en de regels verbieden contact omtrent een overgang tussen het ene en het andere team, tenzij er toestemming is gegeven om te praten wat nu niet het geval was.

De aap kwam uiteindelijk uit de mouw en Riot Games kreeg hoogte van de zaak en vroeg statements van diverse leden van CLG. Veel van deze statements spraken elkaar tegen en dus werd er kennelijk gelogen door een aantal leden. Hierdoor werd de boete verhoogd naar tienduizend dollar.

Dit was niet de eerste keer dat CLG bestraft werd. Eerder dit jaar kregen vier spelers van CLG ieder een boete van 1250 dollar, nadat zij gebruik maakten van illegaal verkregen accounts op de Koreaanse server. Behalve deze boete werd hen verboden om op een later tijdstip nog op trainingskamp te gaan in Zuid-Korea.

CLG