Stalker Ashanti blundert in rechtszaal

Redactie

R&B-ster Ashanti en haar moeder hoefden in de rechtszaal niet te rekenen op een spijtbetuiging van haar stalker Devar Hurd. Dat schrijft New York Post.

Hurd werd in 2010 al eens veroordeeld voor het sturen van naaktfoto's naar de zangeres, maar kwam vorig jaar weer in actie met het sturen van dergelijke foto's via Twitter. In een rechtbank in New York baarde hij opzien door op te treden als zijn eigen advocaat, waarbij hij de moeder van Ashanti de schuld gaf dat hij vrij spel kreeg. "Dit is jouw dochter, je houdt van haar en wil haar beschermen. Waarom maakte je haar niet bewuster over wie ik was?", vroeg hij toen Tina Douglas optrad als getuige.

Hurd beschuldigde Douglas van liegen en drong aan dat ze elkaar al eens ontmoet hadden. Ondanks dat de rechter waarschuwde dat zijn stijl van ondervragen een negatieve indruk achter zal laten bij de jury, zette Hurd zijn vragenvuur door.

"Het was ziekmakend", vertelt Douglas over het optreden van Hurd. "Ik ervoer hem als een stalker, als een gevaarlijk persoon. Hij was al eens veroordeeld en vastgezet. Hij heeft er niks van geleerd."