Ferrari ontslaat weer twee kopstukken

Peterselieman

Het rommelt nog steeds in de top bij het Formule 1-team Ferrari. Alle wijzigingen van de afgelopen jaren hebben niet gebracht wat er van verwacht werd, waardoor de nieuwe teambaas Maurizio Arrivabene nu hoofdingenieur Pat Fry en hoofdontwerper Nikolas Tombazis de bons heeft gegeven.

Eerder dit jaar moest teambaas Stefano Domenicali het veld ruimen en ook zijn opvolger Marco Mattiacci is inmiddels niet meer werkzaam voor het F1-team Ferrari. Dat Fry, die sinds 2010 in Italië werkzaam was, nu ook vertrekt lijkt geen verrassing. Zijn positie stond al sinds deze zomer onder druk, maar zijn afscheid werd telkens ontkend. Ook aan de stoelpoten van Tombazis werd al enige tijd gezaagd. De door zijn team ontworpen auto voor dit seizoen voldeed niet aan de verwachtingen, waardoor de Griek zijn biezen kan pakken na negen jaar hoofdontwerper te zijn geweest in Maranello.

James Allison is als technisch directeur nu een van de belangrijkste pionnen binnen het F1-team Ferrari. De Brit hield zich al bezig met de 2015-auto en wordt hierin ondersteund door de nieuwe hoofdontwerper Simone Resta en het team van motorenbaas Mattia Binotto. Ook zal Allison zich tijdelijk bezig gaan houden met de rol van hoofdengineer op de circuits.