Kris en Lisanne herdacht in Amersfoort

Redactie

Honderden mensen hebben vrijdagavond in Amersfoort de herdenkingsdienst voor de in Panama omgekomen Kris Kremers en Lisanne Froon bijgewoond. Een van de sprekers bij de bijeenkomst in de Sint Joriskerk was burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius.

Bolsius, die namens de ouders sprak, zei dat de families enorme steun hebben gehad aan de vele blijken van medeleven. "De afgelopen maanden waren onvoorstelbaar, onbestaanbaar, onverteerbaar. De zoektocht van de familie werd al snel onze zoektocht. Van Amersfoort, van de regio, van het land", aldus Bolsius. Hij noemde de aandacht 'overweldigend'.

Bolsius legde ook een link met de vliegramp in Oekraïne. Het lot van Kris en Lisanne raakte volgens hem iedereen. "Alsof we met z'n allen die onmetelijke afstand tot Panama wilden overbruggen. Datzelfde gevoel, hoe wrang, is nu bij vele Nederlanders, ook Amersfoorters, die familie of vrienden hebben verloren sinds gistermiddag het vliegtuig neerstortte."

Naast Bolsius namen ook vriendinnen van de twee vrouwen en de broer van Lisanne het woord. Ook werd hun favoriete muziek gespeeld en werden er aan het einde van de bijeenkomst kaarsen aangestoken ter nagedachtenis aan de vrouwen. Volgens RTV Utrecht waren er zeker duizend mensen in de kerk en stonden er nog eens driehonderd buiten.

De 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon volgden een taalcursus in Panama. Ze waren sinds 1 april vermist. Ze vertrokken die dag voor een wandeling in de omgeving van het Panamese plaatsje Boquete. Eind vorige maand werd bekend dat weefsel dat is aangetroffen in de Panamese jungle dna van de vrouwen uit Amersfoort bevat.