'Miley Cyrus rookt zondag geen blowtje op podium'

Redactie

Concertorganisator Mojo verwacht niet dat Miley Cyrus zondag weer een joint opsteekt in de Amsterdamse Ziggo Dome. "Ik ga er niet vanuit dat ze het doet", zegt een woordvoerder tegen Novum Nieuws. De zangeres zorgde in november nog voor ophef omdat ze tijdens de MTV EMA, die werden uitgereikt in de Ziggo Dome, een blowtje rookte.

In de Amsterdamse concerthal heerst een rookverbod. Iets waar de 21-jarige Cyrus nu door Mojo van op de hoogte is gesteld. "Wij informeren artiesten standaard over het antirookbeleid", vervolgt de zegsvrouw. Of de zangeres in de problemen komt als ze toch een joint opsteekt, laat de concertorganisator in het midden. "Daar gaan we niet over speculeren."

Mojo weet niet waarom Cyrus eerder het rookverbod in de Ziggo Dome aan de laars lapte. "Wij hebben de awardshow niet georganiseerd." Het rookgedrag van de zangeres had grote gevolgen. De Ziggo Dome besloot daarna de regels tegen het roken aan te scherpen.

Cyrus kwam de afgelopen maanden geregeld in het nieuws vanwege haar spraakmakende gedrag tijdens haar Bangerz-tournee. Zo deed de zangeres op het podium alsof ze masturbeerde en trad ze op in enkel haar ondergoed. Cyrus zou in eerste instantie al in mei naar Amsterdam komen met haar tournee, maar moest dat concert verschuiven omdat ze ziek was.