Sparta stunt in play-offs tegen Eindhoven

Boris (borisz)

Sparta Rotterdam heeft zich vrijdag geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. De ploeg van Gert Kruys versloeg FC Eindhoven in Brabant verrassend met 2-0, wat na de 1-1 op Het Kasteel genoeg was om door te gaan naar de volgende ronde. NEC of Roda JC is daarin de tegenstander.

Eindhoven was in de eerste helft de betere ploeg. In de spectaculaire 39e minuut werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Nayib Lagouireh van Eindhoven schoot op fraaie wijze bijna de openingstreffer binnen, maar de Belg raakte de paal. In de tegenaanval verdiende Sparta vervolgens een strafschop na hands. Michel Breuer benutte de buitenkans en scoorde het belangrijke uitdoelpunt voor de Rotterdammers.

Na rust ging Eindhoven op zoek naar de gelijkmaker en kwam de ploeg daar ook enkele keren dicht bij in de buurt. Jens van Son (kopbal) en Anthony Van den Hurk (schot) wist het net echter niet te vinden.

Eindhoven hield in de slotfase veel man voorin om nog iets te forceren. De ploeg van Jean-Paul de Jong kreeg echter de deksel op de neus. Doelman Tom Muyters liet een hoekschop door zijn handen glippen, waarna Finn Stokkers profiteerde.

Eindhoven kende een prima seizoen en eindigde op de zesde plek. Sparta had daarentegen een rampseizoen en kende na de winterstop een lange reeks van nederlagen. 3 februari werd er, voorafgaand aan het treffen met Eindhoven, voor het laatst gewonnen.