[WK Snooker] O'Sullivan eenvoudig via Hawkins naar finale

Boris (borisz)

Ronnie O'Sullivan heeft zich via Barry Hawkins geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap snooker in Sheffield. De titelverdediger won de herhaling van de finale van vorig jaar met 17-7. In de finale treft hij Mark Selby of Neil Robertson. 

O'Sullivan had na de eerste sessie al een 6-2 voorsprong genomen. Op vrijdagmorgen pakte The Rocket direct de eerste vier frames met breaks van 83, 53, 112 en 106. Hawkins kwam nog terug door 's morgens drie frames te pakken. Het was 11-5 na de tweede sessie. 

De eerste vier frames van de avondsessie werden netjes verdeeld (13-7). Hawkins pakte daarna geen frame meer. Met een 103, een 84 en twee 40+-ers kwam O'Sullivan op 16-7. In het slotframe miste O’Sullivan zwart op 39, maar Hawkins had pech met een split en kwam niet verder dan 12, waarna O’Sullivan de partij afrondde. Het wordt de zesde WK-finale voor The Rocket. Hij won de voorgaande vijf finales waaraan hij deelnam.

Selby en Robertson speelden één sessie vandaag. Selby heeft zijn voorsprong van twee frames vast kunnen houden. De dag begon met een 5-3 voorsprong voor Selby en acht frames later stond het 9-7. Zaterdag zal deze partij worden afgerond. 

Ronnie O'Sullivan zeer blij met het behalen van zijn plek in de finale. (PRO SHOTS/Action Images)