Finale beloften uitgesteld door onderzoek aanklager

Frank (franklop)

De finale om de landstitel bij de beloften tussen Jong Feyenoord en Jong Vitesse is voorlopig uitgesteld. De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek begonnen naar Rochdi Achenteh van de Gelderse club. De linksback had maandag mogelijk niet in actie mogen komen tegen de beloften van FC Dordrecht.

Volgens de reglementen van de KNVB mogen in tweede elftallen maximaal twee spelers meedoen die 23 of meer competitieduels in het eerste team hebben gespeeld. Tegen Dordrecht waren dat voor Vitesse Lucas Piazon, Valeri Qazaishvili en Achenteh.

De 26-jarige Marrokkaan speelde slechts zes duels voor Vitesse, maar kwam voor de winterstop tot zeventien optredens voor PEC Zwolle. De Arnhemmers beweren evenwel dat Achenteh van de voetbalbond mocht spelen. De aanklager heeft om uitleg van de regel gevraagd bij de reglementscommissie.

Jong Vitesse werd dit seizoen kampioen van divisie A en Jong Feyenoord van divisie B. Beide ploegen zouden het op 5 en 12 mei tegen elkaar opnemen voor de algehele titel.