Marvel zet toch weer in op 'dubieuze' Daredevil

Vincent (vinnypassy)

Marvel heeft superheld Daredevil zeker niet afgeschreven. Dat zegt Joe Quesada, topman van de Amerikaanse stripgigant, in Smodcast, de podcast van filmmaker en stripfanaat Kevin Smith. Opmerkelijk, want sinds de flop uit 2003 met Ben Affleck in de rol als de gemaskerde rode held was het personage persona non grata in de wereld van de stripverfilmingen.

De aankondiging van een nieuwe serie over Daredevil voor de online videodienst Netflix werd dan ook door velen met opgetrokken wenkbrauwen ontvangen. Quesada laat nu echter weten grote plannen te hebben met de Daredevil-serie en dat ook de connectie met het befaamde Marvel-superheldenteam The Avengers, dat wel succesvolle films heeft voortgebracht, in stand wordt gehouden.

"Daredevil blijft onderdeel van dezelfde filmische wereld als The Avengers", zegt de topman. "Er zullen ook raakvlakken zijn met de serie over Daredevil en die over S.H.I.E.L.D." De geheime organisatie die The Avengers aanstuurt heeft al een eigen serie, Agents of S.H.I.E.L.D., die onlangs werd verlengd voor een tweede seizoen. "Dit is een heel ander soort superheldenverhaal", vervolgt Quesada over Daredevil. "Het is de ruige straatkant, de duistere onderbuik van de Marvel-wereld."

Matt Murdock, het alter ego van Daredevil, werd ooit blind na blootstelling aan radioactieve straling. Een neveneffect is wel dat zijn andere zintuigen nu bovenmenselijk scherp zijn. In de grauwe, gewelddadige straten van de buurt Hell's Kitchen in New York bestrijdt hij het kwaad. Marvel maakte vorig najaar bekend dat Netflix een serie van dertien delen had besteld. Daarnaast worden ook series gemaakt over de superhelden Luke Cage, Jessica Jones en Iron Fist, die ook verbanden hebben met The Avengers.