Sevilla-trainer Emery: "Dit is uniek"

Frank (franklop)

Unai Emery kon zijn geluk niet op na de plaatsing voor de Europa League-finale. Sevilla kroop door het oog van de naald in de halve finale tegen Valencia. Na een 2-0 zege in de heenwedstrijd, verloor de club met 3-1 in de return. De beslissende treffer van Sevilla viel pas in de laatste minuut van de blessuretijd.

"Dit is uniek", zegt Emery tegen verzamelde pers. "Het is moeilijk om tegen Valencia te spelen, dat kun je terugzien op het scorebord. We hebben een beroep gedaan op de geest van Palop, die al eens voor Sevilla zo'n last-minute doelpunt heeft gemaakt."

In de finale staat een wedstrijd tegen Benfica op het programma. De Portugezen schakelden Juventus uit. Desalniettemin is Emery niet bang voor de ploeg, waar onder meer oud-Ajacied Miralem Sulejmani voor uitkomt.

"De wedstrijd tegen Benfica wordt denk ik enorm spannend. Ik hoop dat ik gebruik kan maken van mijn eerdere ervaringen. Als coach van Spartak Moskou heb ik al eens tegenover Benfica gestaan in de Europa League", besluit de geroutineerde oefenmeester.