Harde kern PSV wil stap terug Phillip Cocu

Maarten (rubbereend)

Een verzameling supportersverenigingen van PSV wil dat Phillip Cocu een stap terugdoet en assistent wordt van een toptrainer. Technisch directeur Marcel Brands moet helemaal vertrekken en er moet een tweede lid in de raad van commissarissen komen met een voetbalverleden. Dat schrijven ze donderdag in een open brief.

De negen groeperingen, die gezamenlijk de harde kern van de PSV-fans vertegenwoordigen, vinden dat er 'wanbeleid' wordt gevoerd bij de Eindhovense club. Vooral Brands moet het daarbij ontgelden. "De doelstellingen van PSV en Marcel Brands ten spijt, zijn we er qua spel niet op vooruit gegaan. Zowel kwalitatief als mentaal gezien zijn er weinig tot geen verbeteringen te bespeuren bij de jonge spelers."

Dat er al zes jaar zonder prijzen wordt gedaan in Eindhoven steekt de fanatieke supporters. "Het moeten presteren en het moeten spelen om de hoogste plaatsen is geen must meer, maar een leuke bijkomstigheid. De topsportcultuur van willen winnen is al seizoenen op rij verdwenen."

De spelers krijgen ook nog een veeg uit de pan. "Kwalitatief gezien kunnen er maar weinig het benodigde niveau om bij PSV te mogen voetballen aan", vinden de fans. "De onverschilligheid en desinteresse die ze regelmatig uitstralen zijn een regelrechte schande te noemen."

De oplossing is volgens de fans het aanstellen van een sterke man. "Er is een persoon met een sterke persoonlijkheid op trainingscomplex De Herdgang nodig die de vaak te verwende voetballers met beide benen op de grond houdt." PSV heeft nog niet gereageerd op het schrijven van de fans.