Hofs: "Dit kan gewoon niet waar zijn"

Niels (DerMeister)

Nicky Hofs haalde het einde van de wedstrijd tussen Vitesse en FC Groningen niet. De middenvelder zag twee keer geel, waarvan zijn laatste een dubieuze was.

Ondanks dat Vitesse het duel met een man minder uit moest spelen, wisten de Arnhemmers een doelpuntloos gelijkspel over de streep te trekken. Extra zuur voor Hofs was dat de middenvelder als invaller het veld had betreden. Zijn eerste gele kaart liep hij op nadat hij na een fluitsignaal de bal wegtikte. De tweede was een stuk dubieuzer.

Hofs kwam voor zijn man om de bal weg te tikken, waarna er werd gefloten voor een overtreding. De middenvelder zag tot zijn verbazing scheidsrechter Christo Dierick naar zijn borstzak greep. "Ik dacht toen: nee dit kan niet waar zijn! Ik kon het gewoon niet geloven", vertelt Hofs aan de camera's van Eredivisie Live.

"Eerst twijfelde ik nog aan mijzelf, maar ik heb net de beelden teruggezien. Ik speelde duidelijk als eerste de bal." Hofs komt dit jaar niet meer in actie. Zelfs als de rode kaart geseponeerd zou worden, is de middenvelder geschorst. De eerste gele kaart betekende zijn vierde in totaal, waardoor Hofs automatisch geschorst is voor het komende duel.