Felle kritiek op korpsleiding Limburg-Zuid

Joris

De korpsleiding van de politie Limburg-Zuid is te geïsoleerd en trekt zich te weinig aan van ontevreden burgers. Dat stelt een commissie die onderzoek deed naar de korpsleiding in opdracht van het ministerie van Jusitie, blijkt uit het rapport dat in handen is van de Limburgse omroep L1.

De commissie uit in het rapport felle kritiek op de korpsleiding. "Een wat geïsoleerde korpsleiding, een conservatief en gesloten korps, een naar binnen gerichte cultuur, een leiderschapsstijl die niet bevorderlijk is voor ontwikkeling, zoekend, veel beginnen en weinig afmaken", schrijft de commissie. Bovendien is het intellectuele vermogen gering en staat de relatie met de burger niet voorop.

De commissie vindt dat korpschef Gery Veldhuis een visie moet ontwikkelen om het vertrouwen van zijn eigen medewerkers en de bevolking terug te winnen. Veldhuis is nu nog onvoldoende een boegbeeld voor het korps.

De politie zegt in een reactie tegen L1 zich te herkennen in een deel van de kritiek, maar deelt de belangrijkste conclusies niet. Dat Veldhuis de burger niet serieus neemt is 'absolute onzin', stelt een woordvoerder.