[EK] Zwemmers niet in de buurt van het podium

Niels (DerMeister)

Behalve Joost Reijns kwamen er vandaag nog meer Nederlanders in actie tijdens het EK kortebaan in het Poolse Szczescin. Hieronder een kort overzicht van de behaalde resultaten.

Joeri Verlinden kon op de 50 meter vlinderslag geen indruk maken. De zwemmer uit Limburg kwam tot een tijd van 23,32 en werd daarmee laatste. Andriy Govorov uit Oekraïne was in 22,70 de snelste.

Wendy van der Zanden moest genoegen nemen met een achtste plaats op de 200 meter rugslag. De Brabantse zette de klok stil op 2.07,34. De Oekraïense Daryna Zevina veroverde de Europese titel in een kampioenschaprecord: 2.02,25.

Lieke Verouden eindigde als laatste in de finale van de 400 meter wisselslag. Ze klokte een tijd van 4.24,55. Ook op de 200 meter vrije slag bleef het podium buiten bereik van de Nederlanders. Rieneke Terink noteerde de vijfde tijd in 1.55,70. Elise Bouwens kwam niet verder dan de tiende plaats in 1.57,74.

Nederland sluit het EK kortebaan af zonder medailles. Toppers als Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Inge Dekker waren in Polen niet aanwezig omdat ze het toernooi niet in hun programma vinden passen.