[Premier League] Stoke City verrast Spurs

Niels (DerMeister)

Stoke City heeft in eigen huis een knappe overwinning geboekt op Tottenham Hotspur. De ploeg won met 2-1 van de Londense formatie en steeg daardoor naar de achtste plaats in de Premier League. De Spurs blijven derde, maar zagen de achterstand op Manchester City en United groeien.

Al na dertien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Matthew Etherington. Hier ging echter wel een handsbal van Peter Crouch aan vooraf, maar de arbitrage zag dit over het hoofd. De Spurs gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar moesten kort voor rust weer een tegendoelpunt incasseren. Het was opnieuw Etherington die de treffer op zijn naam kreeg.

Na een uur spelen wist Emanuel Adebayor vanaf elf meter de 2-1 te scoren. De bal ging op de stip na een fopduik van Luka Modric. Opnieuw gingen de Spurs, met Rafael van der Vaart in de basis, op jacht naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd moest de Londense ploeg echter met tien man verder, nadat Younés Kaboul zijn tweede gele kaart kreeg. Stoke bleef knap overeind en pakte de drie punten.