ASUS reageert op mogelijke vertraging Transformer Prime

Terry (Lord_Hydra)

De ASUS Transformer Prime, die verkrijgbaar is vanaf 19 december, is het eerste mobiele apparaat dat de Tegra 3-chipset van Nvidia gaat gebruiken. Deze chipset zou gelijkwaardig zijn aan chipsets voor pc. Er zijn echter geruchten opgedoken dat de Transformer Prime niet op de aangekondigde datum beschikbaar zal zijn.

Een lezer van Phandroid heeft namelijk het bericht gehad van NCIX, een Canadese online winkel, dat de Transformer Prime dit jaar niet beschikbaar zal zijn wegens WiFi-problemen. Het bereik zou namelijk niet voldoen aan de door ASUS gestelde eisen. Een verslaggever van The Verge heeft om opheldering gevraagd en kreeg het volgende antwoord van ASUS: "At this point, we still show to be on schedule to start shipments the week of 12/19. I will provide an update once I have additional information."

Als het werkelijk om een wereldwijde vertraging zou gaan, zoals NCIX beweert, zou ASUS dat hopelijk duidelijk kenbaar maken. Het lijkt er dus op dat de Transformer Prime gewoon op 19 december in de winkels ligt.