Paauwe: "Het ging niet meer zoals ik wilde"

Peterselieman

Patrick Paauwe maakte op 31 januari tussen al het transfernieuws door opeens bekend dat hij per direct stopte met voetballen. "Ik was even klaar met alles."

In de nieuwste Voetbal International legt de verdediger van VVV-Venlo zijn keuze uit. "Ik was al een tijdje bezig met mijn afscheid. Het ging niet meer zoals ik wilde. Vanaf de zomer tot eind januari is er heel veel gebeurd. De beslissing te stoppen was weldoordacht, maar ook emotioneel."

De routinier had zijn carrière liever op een andere manier afgesloten. "Ik vind het erg jammer dat het einde zo abrupt was, maar ik was even klaar met alles. Ik moest even loskomen van het voetbal en de emoties. Het is zaak dat de spelers en trainers zich focussen, want ze moeten in de Eredivisie blijven. Dáár gaat het nu om."

Patrick Paauwe (35) begon zijn profcarrière in 1993 bij PSV. Via uitstapjes bij De Graafschap en Fortuna Sittard kwam hij in 1998 bij Feyenoord terecht. Daar speelde hij acht jaar, met de landstitel in 1999 en de UEFA Cup-winst in 2002 als absolute hoogtepunt. Vervolgens kwam hij na Borussia Mönchengladbach en Valenciennes in 2009 bij VVV-Venlo voetballen.