Moeder verdronk kinderen Tienhoven

Redactie

Twee kinderen uit het Utrechtse Tienhoven die in november dood door hun vader werden gevonden, zijn door verdrinking om het leven gekomen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht woensdag bekendgemaakt.

De moeder die wordt verdacht van het ombrengen van haar twee zoons pleegde in december vorig jaar in een instelling zelfmoord. Voor haar dood heeft ze bekend haar kinderen te hebben verdronken. Het onderzoek is afgerond.

De vader van de twee jongens van 3 en 4 jaar vond de lichamen van zijn zoons toen hij op 24 november aan het begin van de avond thuiskwam in de woning aan de Looydijk. De moeder was niet thuis, maar werd later aangetroffen in een hotelkamer in Breukelen. Daar had ze geprobeerd zelfmoord te plegen door medicijnen en alcohol in te nemen.

De vrouw werd aangehouden en heeft enkele dagen in een ziekenhuis gelegen. Vervolgens werd ze in de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Den Dolder geplaatst. Daar hing ze zichzelf op 14 december op. Volgens het OM valt de instelling niets te verwijten.