Webber tegen gebruik achtervleugel in kwalificatie

Peterselieman

Mark Webber vindt het vreemd dat de beweegbare achtervleugel in de Formule 1 in de kwalificatie volop gebruikt mag worden, terwijl er in de race een beperking op zit. De Red Bull Racing-coureur vindt dat het onderdeel geen toegevoegde waarde in de sessie heeft en het rijder er alleen maar moeilijker op maakt.

"Ik begrijp niet waarom we de beweegbare achtervleugel in de kwalificatie kunnen gebruiken. Voor de kwalificatie is het voor ons coureurs alleen maar een extra afleiding en een last, die we helemaal niet nodig hebben. Het helpt de show ook niet. Iedereen gaat voor de ultieme rondetijd en heeft dezelfde hulpmiddelen. Waarom zou je de rijders dan overladen? Ik snap de gedachte erachter niet," zei Webber vanuit zijn thuisland Australië waar dit weekend de eerste race van 2011 op het programma staat.

"Waarom stellen ze voor kwalificaties niet dezelfde zone als voor races in? Op het rechte stuk, daar is het ten minste makkelijk hanteerbaar. Het was bedoeld voor racen, dus ik snap niet waarom we met een open achtervleugel door bochten als Eau Rouge, Becketts of Copse moeten. Dat hebben we met de F-duct al geprobeerd, dat was op het randje en Charlie Whiting was daar niet blij mee."