'Nederlander vast voor verkrachten 4-jarige'

Redactie

De Surinaamse politie heeft een Nederlander opgepakt voor onder meer het verkrachten van een 4-jarig meisje. Hij gaf leiding aan een kindertehuis en heeft ook andere minderjarigen misbruikt en mishandeld, meldt de Wereldomroep woensdag.

Het zou gaan om een ex-marinier uit Nieuw-Vennep die sinds 2008 in Suriname woont. Hij gaf leiding aan kindertehuis Lobi-Blesi in Tamanredjo, een dorp 15 kilometer buiten Paramaribo.

In het tehuis verblijven volgens de omroep ongeveer twintig kinderen uit sociaal zwakke milieus. De bal kwam aan het rollen toen een voormalig vrijwilliger onraad rook. Zij werd aangeklampt door een meisje dat vertelde dat ze was achtervolgd met een stok en dat haar strot was dichtgeknepen.

Toen de vrijwilliger met het verhaal naar de verdachte en zijn vrouw stapte, zou hij de vrijwilliger verbaal hebben aangevallen. De politie stelde een onderzoek in en arresteerde de man vorige week.

Uit de verhoren bleek volgens de vrijwilliger dat de man de kinderen in commandostijl toesprak. Zo kregen ze afkortingen als SOJK toegeschreeuwd, wat staat voor 'schop onder je kont'. In zo'n geval moesten de kinderen volgens de vrijwilliger blijven staan totdat ze getrapt werden.

Buurtbewoners kunnen volgens de omroep niet geloven dat de beschuldigingen kloppen. Zijn vrouw zou denken dat de kinderen liegen.