Vertrek Stenman bij Groningen lijkt dichtbij

Olga Kroeders

Fredrik Stenman beslist deze week of hij zijn aflopende contract bij FC Groningen zal verlengen. De club heeft Stenman een aanbieding gedaan om met drie jaar te verlengen. Het lijkt er echter op dat de Zweed de Euroborg zal verlaten. Hij heeft diverse aanbiedingen van clubs uit het binnen- en buitenland gekregen.

"FC Groningen doet er alles aan om Stenman te behouden, maar we beseffen dat er een aanzienlijke kans is, dat hij voor een lucratieve aanbieding in het buitenland kiest", zegt technisch manager Henk Veldmate in De Telegraaf over de keuze die Stenman moet maken.

De club uit het noorden van het land maakte eerder op de clubwebsite bekend de komende drie jaar elk seizoen twee spelers te gaan uitlenen aan Jupiler League-club BV Veendam. Het is onderdeel van het plan dat Veendam uit de financiële problemen moet helpen. "Het is een ongelooflijk gebaar van Groningen", reageert Veendam-directeur Henk Eising.

"Want wanneer Groningen die spelers om wat voor reden dan ook niet aan ons kan uitlenen, krijgen wij 50.000 euro. Dit gebaar heeft een grote aantrekkingskracht op andere bedrijven, die geïnteresseerd zijn in ons te investeren."