Jill Valentine keert terug in Resident Evil-film

Redactie

De rol van Jill Valentine wordt in de film Resident Evil 5 vertolkt door Sienna Guillory. Dat heeft Guillory bekendgemaakt via Twitter. Zij speelde diezelfde rol eerder in Resident Evil: Apocalypse uit 2004 en verscheen vluchtig in beeld in het vorig jaar verschenen Resident Evil: Afterlife. Guillory speelt in de film samen met Milla Jovovich, die de rol van hoofdpersoon Alice op zich neemt.

De vijfde Resident Evil-film staat gepland om in 2012 uit te komen in de bioscoop. Over het verhaal van de film is niets bekend. Het blijft wel trouw aan de kern van de serie waarbij een zombie-apocalyps de mensheid dreigt uit te roeien.

De verhalen van de films en de games zijn nooit kopieën van elkaar geweest, maar vertonen overlap op het gebied van de setting en de personages. Zo werkte Jill Valentine samen met Chris Redfield in de eerste Resident Evil-game uit 1996, terwijl de twee in de laatste film juist tegenover elkaar stonden.

Binnen de Resident Evil-serie zijn diverse games, een animatiefilm genaamd Resident Evil: Damnation en de vijfde speelfilm in productie. De horrorgame Resident Evil: Revelations en de actiegame Resident Evil: The Mercenaries 3D worden gemaakt voor de Nintendo 3DS. Daarnaast gaan er geruchten dat game-uitgever Capcom binnenkort Resident Evil 6 zal onthullen.


Jill Valentine keert terug in Resident Evil-film (Foto: Novum)