Suárez: beste redding van het toernooi

static

Het keeperstalent van Luis Suárez hielp Uruguay vrijdag aan de zege in de kwartfinale tegen Ghana. De Ajax-spits stompte in de laatste minuut van de verlenging een bal met zijn handen het Uruguayaanse doel uit. "Volgens mij was het de beste redding van het toernooi", jubelde Suárez na afloop. "Niet de hand van God, maar de hand van Suárez."

Asamoah Gyan werd de schlemiel door de gegeven penalty er vervolgens niet in te schieten, waardoor een strafschoppenserie volgde. De Ghanese aanvaller was na afloop ontroostbaar. "Suárez is nu de held van Uruguay doordat hij de bal stopte en ik de penalty miste. Het hoort bij het voetbal, maar dit doet pijn."

Nadat Suárez Uruguay redde moest hij met een rode kaart van het veld. "Het is moeilijk om er tijdens een WK-wedstrijd uit gestuurd te worden, maar dit was het dubbel en dwars waard." Hij moest de strafschoppenserie vanuit de kleedkamer beleven. "Ik zat er helemaal alleen en was ontzettend nerveus. Maar ik had alle vertrouwen in mijn collega's", aldus de Ajacied.

Door de winst treedt Uruguay dinsdag aan tegen Oranje in de halve finale. De wedstrijd wordt gespeeld in Kaapstad.

Suarez: de beste redding van het toernooi
Suárez: de beste redding van het toernooi (Foto: Novum)