Explosie Dordrecht was mogelijk zelfmoordactie

Thom Puiman (Juicyhil)

De dode man die woensdagavond werd gevonden in een flat in Dordrecht was de 60-jarige bewoner van het pand waarin een explosie plaatsvond. De politie houdt er rekening mee dat de man de ontploffing heeft veroorzaakt en zelfmoord wilde plegen. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk, meldt een politiewoordvoerder donderdagavond.

Het lichaam van de man werd rond 19.00 uur aangetroffen, nadat in het pand brand had gewoed. Door de ontploffing en brand vielen achttien gewonden, van wie er acht naar een ziekenhuis zijn gebracht. Donderdag lagen er nog drie in een ziekenhuis met brandwonden en gezichtsletsel. Veertien woningen zijn onbewoonbaar verklaard.

De 38-jarige zoon van het slachtoffer is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie en zit nog vast. De ontploffing vond rond 12.15 uur plaats tijdens een ontruiming van het pand aan de Prinses Julianaweg in de wijk Krispijn. Onder de gewonden waren een agent, een deurwaarder, een medewerker van de corporatie en van een verhuisbedrijf, die bij de uitzetting waren betrokken.

Het onderzoek loopt nog. De politie heeft 35 man op de zaak gezet.