Anjema naar tweede ronde in Egypte

Peterselieman

Laurens Jan Anjema is maandag doorgedrongen tot de tweede ronde van de Sky Open in Cairo, onderdeel van het Super Series circuit op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De Nederlandse squasher won zijn openingspartij met 11-8, 6-11, 11-5 en 11-3 van de Franse qualifier Mathieu Castagnet. De partij duurde 54 minuten.

De 27-jarige Anjema, de nummer elf van de plaatsingslijst en de wereld, komt woensdagavond pas weer in actie in het met 150.000 dollar gedoteerde squashkampioenschap in Egypte. De Hagenaar moet het dan vermoedelijk opnemen tegen Nick Matthew, de mondiale nummer twee. De Engelsman dient dan wel eerst af te rekenen met de ongeplaatste Egyptenaar Omar Abdel Aziz. Deze partij wordt later vandaag nog gespeeld op de volledig glazen squashbaan in Cairo.

Ook de tweede Nederlander in het hoofdtoernooi, Dylan Bennett, komt maandagavond nog in actie. De Eindhovenaar, die zich zondag verrassend kwalificeerde voor het PSA Super Series toernooi ten koste van Robbie Temple (Engeland), stuit dan op de sterke Egyptenaar Karim Darwish, die in eigen land als vierde is geplaatst. Darwish was in december 2009 nog de nummer één van de wereld.