Minder klachten over eindexamen

Stefan

Op de eerste dag van de eindexamens zijn bij klachtenlijnen relatief weinig meldingen binnengekomen. Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks), kwamen naar aanleiding van het eindexamen Nederlands voor het VWO slechts 735 klachten binnen. Vorig jaar waren dit er nog tienduizend. Bij de Stichting Examenlijn, die dit jaar voor het eerst ook een klachtenlijn heeft geopend, kwamen enkele tientallen klachten binnen.

Volgens het Laks was het examen Nederlands voor het VWO 'goed te doen'. De meeste leerlingen hadden genoeg tijd voor de opgaven, die bovendien niet overdreven moeilijk waren. Ruim 250 VWO'ers klaagden over het eindexamen biologie.

Maandag stond voor havisten het eindexamen Nederlands op het programma. Hierover werden ruim duizend klachten gemeld.  Vmbo'ers moesten aan de bak met muziek, schei- en natuurkunde. Volgens Laks kwamen hierover nauwelijks klachten binnen. Vorig jaar kwamen in totaal 88 duizend klachten binnen van de tweehonderdduizend scholieren die examen deden.