Williams: "Laten gaan Webber was fout"

Peterselieman

Frank Williams heeft er spijt van dat hij Mark Webber in 2006 naar Red Bull Racing heeft laten vertrekken. De Australiër kende bij Williams twee teleurstellende seizoenen in de Formule 1, maar bij Red Bull is hij opgebloeid en gaat momenteel zelfs aan de leiding in het kampioenschap.

"Je kunt wel zien dat we een fout hebben gemaakt," zei Williams tegen de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung. "Onze auto presteerde teleurstellend en wij dachten dat hij onderdeel van het probleem was. Daarom was hij niet onze eerste keuze voor 2007."

"Het was niet zo dat we niet vonden dat hij geen goed salaris waard was, maar er haakte een belangrijke sponsor af," vulde Patrick Head aan. "We gingen door commercieel gezien moeilijke tijden. Door het bedrag dat Flavio (Briatore, zijn voormalig manager, red.) vroeg konden wij geen auto bouwen om te rechtvaardigen dat we hem zouden moeten houden."

Daarna vertrok Webber naar Red Bull waar hij gegroeid is. Head: "Hij was snel over één ronde, maar in ons ogen had hij te vaak dat hij tijdens de race fouten maakte en van de baan af ging. In het eerste jaar bij Red Bull was dit ook zo, maar in het tweede seizoen viel het ons op dat de fouten in de races verdwenen."

Webber heeft een aflopend contract bij Red Bull, maar de verwachting is dat de Australiër dit met een seizoen gaat verlengen, hoewel zijn naam ook bij Ferrari de ronde doet.


Webber in 2006