Genomineerden TMF Awards bekend

Martijn van Veen

De genomineerden voor de TMF Awards zijn vandaag in een persconferentie bekendgemaakt. Zanger Marco Borsato maakte tevens de genomineerden bekend voor zijn award, de TMF Borsato Award. FOK! was bij de persconferentie.

De artiesten die genomineerd zijn voor de TMF Borsato Award (voor het aanstormend talent) zijn Lisa Lois, Waylon, Diggy Dex en Destine. De laatste twee artiesten waren ook aanwezig bij de persbijeenkomst. Borsato over Lisa Lois: "Ik volg haar al een tijdje en aan haar recentelijk album Smoke te horen, is dit zeker een blijvertje."

De volkszanger was eveneens positief over de andere genomineerden. Zo vond Borsato de band Destine een band met een droomstart en complimenteerde de "enthousiaste jonge honden" met de vele nominaties voor een award. Zanger Waylon was niet aanwezig op de persconferentie wegens een optreden in Canada. Wel treedt hij op tijdens het TMF Awards Festival op 26 juni in Enschede. TMF-VJ Veronica sprak hem tijdens Dauwpop afgelopen donderdag: "Ik ben erg blij met de nominatie. Het voelt als een waardering voor het werk wat ik heb gedaan."

Ten slotte is de rapper Diggy Dex genomineerd als aanstormend talent. Borsato: "Het is een rapper die tot de verbeelding spreekt. Sinds de hit met de Belgische Eva de Roovere is hij doorgebroken." Vanaf vandaag kan er ook gestemd worden voor de TMF Awards op de site. "De genomineerden zijn veelzijdig te noemen en er is voor alle smaken wat," aldus Marco Borsato aan het eind van de persconferentie.

Een uitgebreid fotoverslag en een interview met Marco Borsato volgen nog.


Genomineerden TMF Awards bekend (foto: Dark_Angelus)