OM eist acht jaar voor insteken op buschauffeur

Redactie

Voor het insteken op een buschauffeur heeft justitie maandag acht jaar cel geëist tegen een 50-jarige man uit Loenen. Volgens het OM in Utrecht was er sprake van een moordpoging. De aanklager hield er in de strafeis rekening mee dat de man in 2008 een hoofdconducteur met een paraplu heeft bewerkt.

Vorig jaar viel de verdachte op 11 september twee meisjes lastig in de bus van Loenen naar Utrecht. Toen de chauffeur zei dat hij de bus moest verlaten, bleef de man zitten. De chauffeur belde de politie, waarop de man een mes pakte, naar de chauffeur liep en op hem in begon te steken.

De chauffeur kon in zijn stoel geen kant uit en werd drie keer geraakt. Toch wist hij de aanvaller onder controle te krijgen en de bus uit te werken. Daar werd de dader aangehouden. De steekpartij leidde op 16 september tot een staking, waarmee chauffeurs gesprekken over veiligheid afdwongen.

De officier van justitie roemde het slachtoffer om zijn optreden. "Iedereen die gebruikmaakt van het openbaar vervoer zou wensen te worden vervoerd door personen zoals deze buschauffeur."