Sneijder: "Met twee prijzen op zak naar Madrid, heerlijk"

Olga Kroeders

Wesley Sneijder staat zaterdag met Internazionale tegenover Bayern München in de finale van de Champions League in Madrid. Zowel de Italianen als de Duitsers wonnen dit seizoen al de landstitel en nationale beker. Bayern werd vorige week al kampioen en pakte zaterdag de DFB Pokal. Inter deed het in een andere volgorde en kroonde zich gisteren tot kampioen van Italië.

"Het was een zware wedstrijd. Siena verdedigde massaal, wij kregen kans op kans", reageert Wesley Sneijder in De Telegraaf. Inter won met 0-1 door een goal van Diego Milito. Zelf maakte Sneijder het slot van het duel niet mee. "Ik heb de afgelopen week weinig kunnen trainen, waardoor ik wat last kreeg van kramp. Uit voorzorg werd ik gewisseld." De landskampioen werd na afloop meteen gehuldigd in Milaan. "Dat was op het plein bij De Dom, een geweldige belevenis. Ik ben nu in drie landen kampioen geworden, dat is iets om trots op te zijn."

Internazionale kan volgens Sneijder met veel vertrouwen naar Madrid afreizen. "Als we geen kampioen waren geworden, heb je er toch de hele week de pest in. Zoiets is van invloed op de voorbereiding. Natuurlijk, in München zullen ze hetzelfde zeggen, maar het is dan ook gewoon een feit. Het is heerlijk om met twee prijzen aan die finale te beginnen."