'Rollercoaster Tycoon' wordt film

static

Sony Pictures Animation heeft de rechten verworven om een film te maken over de videogame 'Rollercoaster Tycoon'. Dit schrijft The Hollywood Reporter op zijn website. De verfilming van de game zou een hybride moeten worden van echte film en animatie.

Harald Zwart staat momenteel aan het hoofd van het project als uitvoerend producent. Zwart heeft ook de remake van de film 'The Karate Kid', met Jackie Chan en Jaden Smith, op zijn naam staan. De uitvoerend producent wordt bijgestaan door Nick Reed en Atari-voorzitter Jim Wilson. David Ronn ('The Smurfs') en Jay Scherick ('The Smurfs', 'The Zookeeper') zijn aangesteld als scriptschrijvers voor de verfilming van 'Rollercoaster Tycoon'.

De Rollercoaster Tycoon-serie maakte haar debuut op de PC in 1999. De eerste game was meteen een hit. 'Rollercoaster Tycoon' werd toen nog uitgegeven door Hasbro Interactive, maar Atari nam de licentie over. De laatste, en derde, Rollercoaster Tycoon-game komt uit 2004. Voor 'Rollercoaster Tycoon III' bracht Atari in 2005 nog wel twee uitbreidingen uit, maar daarna werd het stil rond de serie.