Verkeersinfarct Rotterdam na ongeval

Redactie

Het verkeer rond Rotterdam is maandagochtend in de soep gelopen door een ongeval op de A20 van Gouda richting Hoek van Holland. In totaal staat er door het ongeval op snelwegen rondom de Maasstad circa 36 kilometer file, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Vanwege het ongeval is bij het knooppunt Kethelplein de verbindingsweg vanaf de A20 vanuit Gouda naar de A4 richting Hoogvliet afgesloten. Bij het ongeval schaarde een aanhangwagen van een vrachtwagen. De bestuurder raakte bekneld, maar is inmiddels bevrijd en naar een ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval is veel schade aan het wegdek ontstaan en zijn twee lantaarnpalen uit de grond gereden. De afsluiting duurt vermoedelijk nog uren, omdat een sporenonderzoek moet worden uitgevoerd.

Op de A20, A16, A15 en A4 staan door het ongeval files. Op de A20 van Gouda richting Hoek van Holland stond rond 08.45 uur een file van elf kilometer tussen het knooppunt Terbregseplein en het knooppunt Kethelplein. De vertraging is vijf kwartier.

De andere kant op staat inmiddels een kijkersfile van acht kilometer. Ook hier loopt het verkeer ruim een half uur vertraging op. Ook op de A4 van Hoogvliet naar Vlaardingen staat een kijkersfile van vier kilometer. Een omleiding via de A16 en A15 die was ingesteld is inmiddels ingetrokken omdat ook die wegen vol liepen.