[NHL Playoffs] Flyers makkelijk langs Canadiens

Denny (nyny83)

De Philadelphia Flyers hebben twee dagen na hun heroïsche overwinning op de Boston Bruins, waarbij zij van een 3-0 achterstand in de serie en een 3-0 achterstand in de wedstrijd terugkwamen, een eenvoudige overwinning op de Montreal Canadiens behaald. Thuis werd het enigszins geflatteerd 6-0 door zes verschillende doelpuntenmakers terwijl goalie Michael Leighton zijn doel schoon hield. 

De Flyers behaalden succes door goalie Jaroslav Halak, die in de eerdere twee playoffseries de grote held was voor de Canadiens, lastig te vallen vlakbij het doel. Bovendien speelden de Canadiens ongedisciplineerd waardoor de Flyers maar liefst zes powerplay-mogelijkheden kregen. Uit twee daarvan wisten zij te scoren. Na de tweede powerplay-goal, halverwege de tweede periode, werd Halak vervangen door Carey Price bij een 4-0 achterstand. Price stopte uiteindelijk negen van de elf schoten op doel. 

De Canadiens hoeven echter niet te wanhopen, want in de twee eerdere series werd Halak ook éénmaal gewisseld. Beide keren kwam hij terug met een uitstekende prestatie én een overwinning. De Flyers realiseerden zich dan ook dat met deze ene overwinning de serie nog lang niet voorbij is. "Het is slechts één overwinning. Of je nu met 6-0 of 1-0 wint, hij telt nog steeds als één overwinning", aldus aanvaller Claude Giroux. Canadiens-aanvaller Michael Cammalleri heeft nog steeds vertrouwen in een goede afloop: "Onze groep kan goed met tegenslagen omgaan. Ik denk niet dat we in paniek moeten raken, het is nog vroeg in de serie."