Chávez: PlayStations leiden naar de hel

Christophe (SpankmasterC)

President Hugo Chávez van Venezuela heeft een haat voor gewelddadige games en specifiek PlayStation-games. Chávez vindt dat dit soort games slecht zijn voor kinderen, ze zouden kinderen op het kapitalistische pad naar de hel zetten.

Chávez uitte zijn ongenoegen in de wekelijkse radioshow Alo Presidente en riep daarin fabrikanten op om educatieve games en speelgoed te maken met eigenschappen van de lokale bevolking, in plaats van bijvoorbeeld een kapitalistische Barbie die niets met de Venezolaanse cultuur te maken heeft.

"Die PlayStation-spellen zijn vergif, sommige games leren je hoe je moet doden. Ze hebben ook ooit mijn gezicht in een spel gestopt, 'vind Chávez en maak hem van kant!' Games bevorderen het gebruik van sigaretten, drugs en alcohol zodat zij ze kunnen verkopen. Dat is kapitalisme, de weg naar de hel."

Daarnaast beweerde Chávez dat ieder spel waarin bommen voorkomen, ontworpen worden door kapitalisten zodat "ze" later wapens kunnen verkopen.

Venezuela heeft afgelopen oktober een wet aangenomen waarmee het illegaal is om gewelddadige spellen te verkopen met straffen die oplopen tot vijf jaar in de gevangenis.