NPS: miljoen kijkertjes Sinterklaasjournaal

Redactie
Ruim een miljoen kijkertjes van drie jaar en ouder volgen dagelijks het Sinterklaasjournaal van de NPS. De bijbehorende website heeft bovendien de miljoenste gast geregistreerd. De bezoekers van sinterklaasjournaal.nps.nl hebben de sint al 21.350 mailtjes gestuurd, maakte een woordvoerster van de omroep vandaag bekend.

De hoge scores van het Sinterklaasjournaal, dat op meerdere momenten van de dag en op twee netten wordt uitgezonden, zijn niet terug te vinden in de reguliere kijkcijfers. Dat komt omdat normaliter alleen de kijkdichtheid wordt gemeten van Nederlanders van zes jaar en ouder. In de NPS-cijfers zijn ook de jongere kijkers vanaf drie jaar meegenomen.

Niet alleen de sint is populair, ook de hoofdpiet heeft een grote schare fans. Dit blijkt uit cijfers die de publieke kinderzender Z@ppelin vandaag naar buiten bracht. Tijdens de twee afgelopen chatsessies hebben 66.000 bezoekers de chatpagina van Z@ppelin bezocht. De hoofdpiet kon 109 van de 10.828 ingestuurde vragen via een videoverbinding via internet beantwoorden.