Uitslag Spanje - Irak

Maikel (WeebI)
Spanje heeft de halve finales van de Confederations Cup bereikt. Het won in Bloemfontein met 1-0 van Irak, door een treffer in de tweede helft van David Villa.

Eigenlijk kon Irak de gehele eerste helft nauwelijks een vuist maken, toch kwam het eerste schot op doel van de Aziatisch kampioen. Gerard Piqué ging in de fout en liet toe dat Alaa een schot op Iker Casillas kon lossen. De Spanjaarden, die enkele basisspelers uit de 5-0 winstpartij tegen Nieuw-Zeeland op de bank hielden, moesten door een pak van zes verdedigers heen zien te boksen. Dat lukte maar heel zelden, en leverde nog minder vaak een goede kans op. De 0-0 ruststand was dan ook geen verrassing.

Na rust ging de Europees kampioen door met aanvallen, en nadat David Villa eerst een kans om zeep hielp was hij even later wel trefzeker op een voorzet van Joan Capdevila. De spits van Valencia kopte de bal in de verre hoek langs de kansloze Mohammed. Irak kon niets anders dan proberen gelijk te maken op de counter. Omdat de Aziaten echter maar met één spits speelden bleven de kansen schaars, en hing de 2-0 eerder in de lucht. Fernando Torres en Sergio Ramos wisten de marge echter niet uit te breiden.

Uiteindelijk bleek dit niet nodig te zijn, de zes punten bleken voldoende. Door de winst is Spanje zeker van plaatsing voor de halve finale. Bovendien heeft het hiermee het record van veertien opeenvolgende winstpartijen van Brazilië, Frankrijk en Australië geëvenaard. Irak blijft op één punt staan, evenveel als Zuid-Afrika. Het gastland krijgt vanavond tegen het nog puntloze Nieuw-Zeeland de kans om uit te lopen.

Spanje - Irak 1-0
55' David Villa 1-0

Stadion: Free State, Bloemfontein
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Matthew Breeze (AUS)
Gele kaart: Xabi Alonso, Carlos Marchena (Spanje), Bassim Abbas (Irak)

Opstellingen:

Spanje: Casillas; Sergio Ramos, Piqué, Marchena, Capdevila; Cazorla (David Silva/67), Xabi Alonso, Xavi (Busquets/80), Mata; David Villa (Güiza/74), Torres.

Irak: Mohammed; Salam, Mohammed Ali, Fareed, Ali Hussein, Basem; Muayad; Samer (Mahdi/60), Nashat, Hawar (Karrar/69); Alaa (Younus/80).