Dennis: "Hamilton slachtoffer eigen succes"

Peterselieman
Volgens McLaren-teambaas Ron Dennis is de komst van Lewis Hamilton naar de Formule 1 niet onopgemerkt voorbij gegaan. Hiermee heeft hij niet alleen veel sympathie opgewekt, maar ook apathie. Dennis zegt dat de Brit slachtoffer is van zijn eigen succes.

De laatste tijd wordt Hamilton arrogantie en het weinig respectvol zijn tegenover zijn collegarijders verweten. Er wordt hem verweten dat hij soms te fel en agressief rijdt. Echter vindt Dennis dat de kritiek op zijn pupil niet terecht is. "Zo gaat het altijd. Is een talent direct succesvol, dan hebben zijn concurrenten daar moeite mee," aldus Dennis in de Daily Mail.

"Niet zo gek ook, wat zouden ze dan moeten zeggen? Voetballer David Beckham heeft precies hetzelfde meegemaakt. En ook andere sporters zijn eraan ten prooi gevallen. Heus niet alleen in Groot-Brittannië. Deze sporters – jonge talenten die doorbreken en direct succes vieren – ontvangen altijd bakken vol kritiek."

"Ik snap het ook wel. Met alle respect voor de journalisten, waarvan sommigen hun werk erg goed doen, zeg ik toch tegen Lewis: lees geen kranten en surf niet naar verhalen over jezelf op internet. Niet dat ik het hem verbied, maar ik probeer ervoor te waken dat het hem afleidt," aldus Dennis die Hamilton wil beschermen.

"Iedere coureur begint zijn loopbaan op een bepaald niveau en Lewis is heel hoog ingestapt", geeft Dennis aan die benadrukt dat Hamilton nog maar aan het begin van zijn carrière is. "Daarnaast toont hij zich buitengewoon getalenteerd. Als McLaren erin slaagt keer op keer een competitieve auto voor hem te bouwen, dan kan hij alle records breken. Ik denk niet dat iemand hieraan twijfelt."