Van Hanegem staat achter directie

Sjors (Sj0rSz)
Willem van Hanegem heeft laten weten achter de keuze van de directie van FC Utrecht te staan. Een aantal dagen geleden werden John van Loen, David Nascimento, Rob Druppers en Maarten Arts namelijk ontslagen. Sindsdien zit de oefenmeester van de club uit de Domstad ziek thuis.

"Het was onvermijdelijk. Er moest echt iets gebeuren en de directie heeft terecht haar verantwoordelijkheid genomen," liet Van Hanegem optekenen. "Door mijn afwezigheid is dat misschien niet zo duidelijk geworden, maar ik stond en sta volledig achter de beslissing om in de trainersgroep in te grijpen. En als de directie van mening was geweest, dat ook ik zou moeten vertrekken, dan had ik dat in het belang van de club ook aanvaard."

Van Hanegem was daags na de bekendmaking van het ontslag nog wel op het trainingsveld te vinden, maar meldde zich kort daarna ziek. De Kromme begrijpt dat dit veel reacties heeft opgeroepen. "Het was natuurlijk een ongelukkig moment dat ik zaterdagmiddag ziek werd, zo kort na die beslissing van de leiding van de club en zo vlak vr de belangrijke wedstrijd tegen NAC. Ik had het persoonlijk moeilijk met de ingreep van de directie, vooral uit menselijke overwegingen. Zakelijk was ik het er zeker mee eens, maar ik ben ook maar een mens en emotioneel had ik er veel moeite mee."

De oefenmeester liet weten dat het inmiddels weer wat beter gaat. "Ik had het afgelopen week flink te pakken, maar het gaat nu de goede kant op. Direct na het weekend ben ik er weer. Ik heb er erg veel zin in weer lekker aan de slag te gaan. Ik verheug me ook op de samenwerking met mijn nieuwe assistent Ton du Chatinier. Ik ken hem al lang en ik weet zeker dat we een goed duo vormen."