[NBA] Lakers sterk in seizoensopener

Ermin (TheClown1)
Het NBA seizoen is officieel gestart en e Los Angeles Lakers lieten meteen zien dat ze voor de titel gaan dit seizoen. De Portland Trailblazers werden thuis met 96-76 verslagen.

Kobe Bryant was de grote uitblinker met 23 punten, elf rebounds en vijf assists. De Spaanse Center Pau Gasol scoorde vijftien punten en pakte zeven rebounds. Andrew Bynum, die de laatste maanden van het vorig seizoen moest missen, scoorde acht punten en drie rebounds. De center is druk bezig om zijn contract bij de verliezend finalist van de play-offs van vorig seizoen, de verlengen. Het gerucht gaat dat de Lakers de jonge center 78 miljoen aanbieden voor vijf jaar. Op dit moment is zijn zaakwaarnemer van mening dat dit bedrag te laag is. De onderhandelingen zijn in volle gang.

Bij het jonge team van de Trailblazers waren de ogen gericht op Greg Oden. De nummer één overall pick van vorig jaar, speelde slechts twaalf minuten en was van weinig invloed. Oden liep in de eerste helft een enkelblessure op waardoor hij de wedstrijd niet kon afmaken. Op dit moment loopt de carrière van de talentvolle speler niet soepel. Nadat de Trailblazers hem kozen uit de draft liep hij een knieblessure op. Dit zorgde ervoor dat hij het hele vorig seizoen miste. Op dit moment is nog niet zeker hoe lang de lange center van het team uit Portland aan de kant blijft. De rookie Rudy Fernandez verraste vriend en vijand door zestien punten te scoren. Travis Outlaw was de topscorer aan de kant van de Blazers met achttien punten.

Uitslagen van de openingswedstrijden in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersPortland Trailblazers96-76
Chicago BullsMilwaukee Bucks108-95
Boston CelticsCleveland Cavaliers90-85