Force India bezig met motorendeal

Sally (Tessa)
Nadat eerder Ron Dennis van McLaren al had uitgesproken dat de motorendeal met Force India waarschijnlijk wel doorging, is het nu Vijay Mallya, eigenaar van het Indiase team, die zijn hoop heeft uitgesproken snel een deal bekend te kunnen maken.

Force India heeft voor 2009 nog een contract met Ferrari om de motoren te leveren, maar het team stapt mogelijk over naar de Mercedes-motoren van McLaren. "We zijn momenteel aan het kijken naar ons pakket voor volgend seizoen en ik hoop dat we op zeer korte termijn een deal bekend kunnen maken", aldus Mallya. "Ik zal ervoor zorgen dat mijn team volgend jaar over een zo goed mogelijke motor, 'drivetrain' en KERS-systeem beschikt, zodat we dan om de punten kunnen gaan vechten."

De Indiase eigenaar van het team dat vorig seizoen nog Spyker heette, is wel realistisch en kijkt ook naar de race die nog komen gaat: "Voordat het zover is hoop ik echter nog een goede prestatie van het team te zien in BraziliŽ. Het seizoen is nog niet voorbij. We hebben nog een laatste kans om dit jaar wat punten te scoren. We mogen niet opgeven." Force India heeft momenteel nog geen punten weten te halen.