Barrichello kijkt uit naar BraziliŽ

Peterselieman
Honda-coureur Rubens Barrichello zal in BraziliŽ mogelijk zijn laatste race uit zijn Formule 1-loopbaan rijden. Honda heeft nog niet beslist wie er tweede rijder in het team wordt, waardoor de Braziliaan mogelijk toch nog kans op een stoeltje heeft. In ieder geval kijkt hij wel uit naar zijn thuisrace.

"De Braziliaanse Grand Prix is altijd erg speciaal voor me geweest en ik ben blij voor de Braziliaanse fans dat ze een spannend weekend kunnen verwachten, aangezien beide titels zullen worden beslist", zei Barrichello. "Ik vind Interlagos een erg mooie baan, niet alleen omdat het mijn thuiscircuit is, maar de lay-out is ook erg uitdagend. Met name in bocht 1 heb je ook een goede inhaalmogelijkheid."

"Het belangrijkste zal zijn om een goede combinatie tussen de snelle en langzame bochten te vinden. Vooral in het krappe middengedeelte is veel grip nodig. Gezien de vele hobbels heb je ook een goede mechanische set-up en vertrouwen in je auto nodig. Ik kijk er in ieder geval naar uit om voor mijn fans, familie en vrienden te racen."