Toestel Air France in stukken uiteen gebroken

Misan
Een woordvoerder van de Braziliaanse lijkschouwers, die de geborgen lichamen uit het neergestorte vliegtuig van Air France onderzoeken, heeft vandaag gezegd dat de lijken meerdere breuken in armen, benen en heupen vertonen. Hieruit concluderen experts dat het toestel vermoedelijk in de lucht in stukken uiteen gevallen moet zijn.

Onder andere de omstandigheid dat er weinig kleding om de lichamen gevonden is bevestigen deze conclusie van de forensisch deskundigen. Inmiddels zijn ruim vierhonderd brokstukken van het toestel geborgen. Het onderzoek naar de toedracht van de crash van 31 mei is nog steeds in volle gang en er is hierover vooralsnog geen conclusie te trekken.

Het onderzoek wordt bemoeilijkt doordat de twee zwarte dozen, de vluchtgegevens en de cockpitrecorders van de Airbus nog niet gevonden zijn. De onderzoekers nemen aan dat deze op grote diepte liggen in de Atlantische Oceaan. Veel tijd is er niet meer, de zwarte dozen geven nog ongeveer twee weken signalen af. Onderzoekers en reddingswerkers uit onder andere Brazilië, de Verenigde Staten en Frankrijk nemen het oppervlak van de oceaan en de diepe wateren op het moment onder de loep. Alle 228 mensen aan boord van de Airbus vonden de dood bij de crash.