Froukje Jansen wil goed leren interviewen

Redactie

Froukje Jansen mag misschien niet de ideale presentator zijn voor De Zomer Draait Door, we kunnen haar niet beschuldigen van het ontbreken aan lef. In veel opiniërende stukken en op Twitter is ze de laatste weken helemaal afgemaakt.

Met dat in het achterhoofd, is het lezen van een interview met haar in Mikro Gids, waaruit mediablog Zappen.blog.nl citeert, bijna schrijnend. “Wat ik voor mezelf het allerbelangrijkste vind, is dat ik echt contact heb met de gasten aan tafel. Dat mensen zich bij mij zo op hun gemak voelen dat ze hun verhaal willen en durven vertellen”, vertelt ze in het interview, dat al enige tijd terug is afgenomen.

“We hebben een heel korte voorbereidingstijd gehad om DZDD door in de steigers te zetten en een programma als dit moet de ruimte en vrijheid krijgen om te groeien”, vertelt ze. “Dit programma is voor mij een onwijze uitdaging. Een groot en vooral ook heel spannend feestje. Of ik toe was aan deze stap? Dat is ongeveer hetzelfde als vragen of je toe bent aan kinderen. Je moet er gewoon gaan zitten en het doen en ondergaan.”

"Als ik aan de toekomst denk, wil ik me vooralsnog storten op televisie maken. Ik wil me verder ontwikkelen en zou graag goed leren interviewen. De Zomer Draait Door is wat dat betreft een geweldige leerschool en hopelijk het begin van een nieuwe weg."
Voor wie Froukje helemaal zat is: op www.devaradraaitdoor.nl staat een leuk schietspelletje en een petitie om Matthijs van Nieuwkerk terug van vakantie te halen.


Froukje Jansen: Ik zou graag goed leren interviewen  (foto: DAG)

Het betreffende interview