Politie struint horeca Doetinchem af met drugshond

Redactie
Tientallen stappers zijn zaterdagnacht in Doetinchem door een drugshond van de dansvloer of van een barkruk geplukt. De verdachten werden meegenomen naar een mobiele fouilleringruimte die voor de gelegenheid in de binnenstad was geplaatst. In ruim veertig gevallen bleek de hond het bij het rechte eind te hebben. Zeven mensen moesten vervolgens voor verhoor mee naar een politiebureau.

De politie heeft niet nader toegelichte hoeveelheden xtc, cocaïne, speed en wiet in beslag genomen. Aan de controle namen twee elftallen agenten uit de Achterhoek, twee speurhondgeleiders, de parketpolitie en rechercheurs deel. De politie in Gelderland laat zondag weten dat de controle 'een behoorlijke indruk' op het Doetinchemse uitgaanspubliek heeft gemaakt.

De politie in Doetinchem constateerde het afgelopen jaar dat bij 64 geweldsincidenten in het weekeinde sprake was van drankgebruik in combinatie met drugs. Daarbij vonden mishandelingen, vechtpartijen en openlijke geweldplegingen plaats. Onder meer vanwege de afschrikwekkende werking is de grootscheepse controle van zaterdagnacht volgens de politie voor herhaling vatbaar.