Man doodde ruim 10.000 honden

anoniem_22072019025900
Icoon BizarEen onderzoek van een Engelse krant heeft aan het licht gebracht dat een Engelse man in de afgelopen 15 jaar ruim 10.000 hazewindhonden geslacht heeft. De honden waren afkomstig van deelnemers aan hondenraces. Zodra een hond te oud werd om te kunnen winnen, werd het dier naar David Smith gebracht, die het vervolgens tegen betaling van tien pond afmaakte en begroef in zijn achtertuin. Aan een undercoverreporter vertelde Smith dat het drie jaar duurde totdat de tuin vol begon te raken. Toen kon hij weer van vooraf aan beginnen. Van de eerste honden die hij begroef had hij daarbij geen last, want daarvan waren op dat moment slechts enkele botten over. Ruim veertig hondentrainers maakten gebruik van de diensten van Smith.

De Britse regering heeft geschokt gereageerd op het schandaal. De minister van dierenwelzijn, Ben Bradshaw, kondigde een onderzoek aan naar de milieu- en gezondheidsgevaren die het begraven van zoveel honden tot gevolg kan hebben. Alistair McLean, hoofd van de National Greyhound Racing Club noemde de hondenslachting "een euthanasiefabriek" en kondigde een onderzoek aan. "Dit is walgelijk. We willen hier absoluut niet mee in verband worden gebracht."

Al eerder gaf de RSPCA aan zich ernstige zorgen te maken over het lot van de 12.000 hazewindhonden die elk jaar verdwijnen. Een woordvoerder zei dat er geen enkele rechtvaardiging is voor het doden van dieren omdat ze hun werk niet goed meer kunnen doen.

Smith doodde de honden met een soort pistool zoals dat ook in slachthuizen wordt gebruikt. Een dergelijk pistool schiet geen kogels, maar een soort bout die de schedel doorboort.